7. Onderdompeling

Hier ben ik dan met een eerste verslag.
Belangrijk: We zijn goed aangekomen!


Foto: Aangekomen in Patna

Maar het traject verliep met de nodige hobbels.
Naast de spanning die ik voelde bij het opstaan en het voor mij hartverscheurende afscheid van mijn kinderen (en hond) komen we op tijd aan in de luchthaven van Zaventem. Niet veel later vervoegt Iris zich bij ons met haar man. We checken in en geven onze respectievelijke echtgenoten nog een stevige knuffel. Ik stap gedecideerd de Security Zone binnen. Alles verloopt vlot en we zijn veel te vroeg bij de gate. We nemen nog een drankje bij Starbucks en besluiten dan te wachten op ons eerste vliegtuig naar Frankfurt. We krijgen als eerste uitdaging een vertraging van 1,5u te verwerken. Als we in Frankfurt aankomen spurten we als echte atleten van Terminal A naar B. Hijgend komen we aan de desk voor het vliegtuig naar Mumbai. We dachten eerst dat we de vlucht zouden missen. Uiteindelijk vertrekt ons vliegtuig met een vertraging van 2,5 (!) uur naar Mumbai. We bekijken alles van de positieve kant en nemen de zaken zoals ze komen. Om 3u s’ morgens op 3 april komen we toe in Mumbai. We passeren de immigratie met wat aandringen rond 4u (we hebben de volgende vlucht om 5.45u). Aan de bagageband wachten we tevergeefs op onze koffers. We rollen met onze ogen en spreken het personeel aan. We zijn verplicht om een procedure op te starten om de verloren bagage aan te geven. Deze procedure duurt 45 minuten.  Daarna moeten we nog security passeren, inchecken bij Air India én aan de gate geraken. Maar met volle overgave hebben we alweer een sprintje uit ons vermoeide lichamen gespurt.  Na een nacht zonder slaap, kunnen we bezweet het vliegtuig plaatsnemen op onze zitjes van onze vlucht naar India. Ik ben al te blij dat we voet aan de grond zetten in Patna. Mijn benen bibberen, mijn haren waaien in de wind, en mijn lichaam geeft aan: hier zit je goed…

Met Iris aan mijn zijde, voel ik mijn kracht plots terugkomen. De energie van mijn geboorteland, boost me. Ik kijk uit naar de uitdagingen die tijdens dit verblijf nog op mijn pad zullen komen. Ik ben klaar voor de volledige onderdompeling.Foto: Uitzicht vanop een mooi terras in Patna

5 comments

 • Gisèle

  Wow, wat een moeilijk parcours. Hopelijk verloopt de rest van de reis beter!

 • Veerle

  Een mooie reis gewenst. Geniet van je geboortegrond

 • Caroline Doucet

  Lâcher prise n’est jamais facile, surtout quand les vols (et les retards) s’enchaînent ! Mais vous êtes bien arrivées, c’est le principal. Bonne chance dans les démarches, recherches, rencontres, il en faudra en plus de la ténacité (ça, je sais que tu as !) !

 • Donatienne

  Heel ontroerend Wat je vandaag op je blog hebt geschreven.
  Dank je voor het delen…

  • Het is een avontuur om in India te zijn. Zoeken naar het DNA dat me toebehoort en die (h)erkenning ervaren, daar draait het bij mij om. Onverklaarbare gevoelens komen nu naar boven, en ik heb mijn moeder nog niet gevonden.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *